Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Holum skytterlag
i Vest-Agder Skyttersamlag

Oppgradering på banen våren 2012

Denne våren er det blitt lagt ned over 150 dugnadstimer på skytebanen vår her i Holum! Her er en takk til alle som stiller opp når det skjer noe

Ikke minst realiseringen av de 2 "nye" skivene samt annet nødvendig vedlikeholds- og opprydningsarbeid denne våren. Det er en glede for oss å invitere til skytebanen i Holum for skyttere og jegere i distriktet denne sommeren!

For en del år tilbake kjøpte skytterlaget 2 elektroniske skiver i tilllegg til de 6 vi allerede har hatt. Disse er nå montert og full drift. Det innebærer at vi nå kan tilby 8 elektroniske skiver på 100m, i tillegg til masse annet morro!

Finfelt

For våre ugdomsskyttere som er i vinden for tiden er det investert i elektroniske finfeltfigurer. 4 stk. i første omgang. Våre ungdommer og veteraner kan nå trene feltskyting uten at noen trenger å anvise på finfeltfigurer som Prisme, 1/10, Hjulet og Mini 1/4. Skytterlaget håper at tiltaket faller i smak. Innkjøpet av de aktuelle figurene er gjort i tett samarbeid med ungdommene selv. Ungdomsavdelingen ser også på dette som et flott tiltakt for trening til f.eks. årets Landsskytterstevnet som 4-5 av ungdommene skal delta på. Kanskje vi kan arrangere finfeltstevne på anlegget i fremtiden -eller allerede til vinteren?

Dyrefigurer

I tillegg til finfelt har skytterlaget kjøpt elektronisk skivedefinisjon til 6 stk. dyrefigurer som vi håper vil glede våre jegermedlemmer. Gaupe, grevling, rådyr, rev, tiur og villsvin er de 6 dyrefigurene som er innkjøpt til våre elektroniske skiver. Dette er snart klart til en "jomfru-skyting" da alt ikke er helt klart. Så her kan jegerne bare se frem til en ny og artig opplevelse!

Selvanvisere


Ellers er alle selvanvisere er nymalte og nysmurte, kledd med hvit duk rundt slik at vi alle kan øve oss til felthurtigskyting og stangskyting som er skikkelige publikumsvennlige cowboyskytinger. Mange av de aktive og ungdommene har allerede prøvd seg på dette, og Sindre Skoie deltok på Mandal Skytterlags Felthurtigskyting i anledning 150-års jubileum og viste at øvelse gjør mester.

Som vi forstår gir dette prosjektet mange muligheter for mye morro i tiden fremover!

 

Her er bidragsytere til vår- og forsommerprosjektet 2012:

Neumann Bygg Lindesnes har gitt oss byggematerialer for innebygging av de 2 nye skivene slik at de ble integrert med de 6 som allerede var der, og alt er lukket inne og tett.  Vi takker for bidraget, resultatet ble meget tilfredsstillende!

Elektro Sør har gitt oss med elektrisk utstyr for tilkobling av de 2 nye skivene slik at det blir mest mulig brukervennlig. Vi takker for bidraget!

 

Sveisearbeid og flytting av rigg for skivemontasjen har Jan Ove Storsveen og Geir Øksendal gjort sammen med Tor Bjørnestad som stadig dukker opp med deler og løsninger. Edvard Lie har ordnet tak og beslag. Selve byggearbeidet er utført av Geir Øksendal, Tom Helge Netland og Sverre Jacobsen i tillegg til ungdommene Jonas Øksendal og Olliver Netland. Avslutningsvis takker vi ALLE andre som har stilt opp på dugnader og gjort dette mulig!

Skytterlagets Styre skal også berømmes for sin positivitet og tilrettelegging for aktive skyttere, ungdomsskyttere og jegere. Dette viser at mangfold og aktivitet er noe som skytterlaget ønsker, -så kommer som vi ser og har sett godt miljø og resultater på bakgrunn av dette!