Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Holum skytterlag
i Vest-Agder Skyttersamlag

Skyteskoleavslutning

5 kvelder med skyteskole går fort, og på tirsdagskvelden denne uken ble denne avsluttet med overrekkelse av diplom og medalje.

Skytterlaget har arrangert skyteskole over 5 kvelder denne vinteren, og den var godt besøkt. 15 "nye" barn og unge fra distriket har fått grundig opplæring i behandling og bruk av våpen med vekt på sikkerhet samt hvordan man skal oppføre seg på skytebanen og på standplass.

De har også blitt introdusert for skytesporten, prøvd skytesporten og sist men ikke minst testet seg selv ved å prøve forskjellige skytestillinger (med og uten støtte). Enkelte har også satt bort støtta, og fortsetter å trene på å holde børsa selv. I tillegg har deltakerne fått kjennskap til Det Frivillige Skyttervesen og dets sportslige tilbud med trening og konkurranser. 

 

På bilde ser vi fra venstre Malin W. Møll, Olve Møll,  Stian Slotten,Olliver Netland og Tommy Lie Hortmann. Åsmund Møll og Kristoffer Strømme var ikke tiltede når bildet ble tatt.

 

Utfordringen for Skytterlaget i år var at det ikke ble arrangert skyteskole ifjor og derfor hadde vi to grupper med noe forskjellig utgangspunkt, men det gikk veldig greit. Vi delte i to, og fikk til en tilpasset opplæring.

Enkelte av de som nå har gjennomført Skyteskolen har vært med oss en tid, men de viktige sikkerhets-momentene kan som kjent aldri nevnes for ofte... 

Hovedmålet for skyteskolen denne gangen var nemlig å få flere til å ta et steg videre, samt at de minste skulle få teste seg selv med forskjellige skytestillinger. Vi synes at det er viktig at de får prøve om de ønsker det selv, i tillegg til at de blir gitt nødvendig tid.

Her ser vi fra venstre Eirik Justnes, Marte Natalie Jacobsen,Tobias
Strømme, Jonas S. Øksendal, Joakim J. Bang og Fredrik M. Kallhovd.
Daniel og Marius Jakobsen var ikke tilstede da bildet ble tatt.

 

Kursleder var skytterlagets formann, Børge Vatnedal. Med seg hadde han ungdomsleder Sverre Jacobsen, instruktørene Kjell Bang, Geir Lie og Geir B. Øksendal. Tilstede var også en stor gruppe foreldre som også satt som skolelys under "forelesningene" i teoridelen.

Trioen som var på instruktørkurs i januar på Kjevik fikk med dette prøve seg som instruktører og satt alle igjen med verdifull lærdom i forhold til det å instruere andre i skyting.

Med dette vil vi takke en flott gjeng med barn og unge for deltakelsen, og gratulerer alle med vel gjennomført skyteskole. 

-Sees på trening neste uke!