Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Holum skytterlag
i Vest-Agder Skyttersamlag

Artig med Langkragstevne

Langkragstevnet ble avholdt på banen i Holum, fredag 28. mai 2010. Det ble en vellykket og sein kveld med mye god skyting med tradisjonsrikt våpen.

Mange hadde tatt oppfordringen om ta på seg sine skyttermedaljer og sølvet glinset om kapp med solen.

Totalt var ca 50 skyttervenner samlet til Langkragstevne og grillfest på skytebanen i Holum. Folk kom fra både Mandal og Holum for å skyte, og noen kom for å slå av en prat. En trivelig fredagskveld ble det for alle som møtte opp. En dugnadsgjeng hadde i forkant av stevnet snekret benker for å ha stående på banen slik at skyttere, foreldre og besøkende kan sitte å kose seg i sola. Disse vil skytterlaget få glede av i mange år fremover når det er aktivitet på banen. Takk til dugnadsgjengen og ikke minst Reidar Sodeland som villig lånte oss mal og en tegning slik at det bare var å sette saga i plankestabelen på tirsdagskvelden.

Flere i Skytterlaget hadde rotet frem gamle børser og lånte dem villig ut til alle skytterne. Vi hadde 7 børser tilgjengelige til stevnet.  Etter en liten innskyting var det klart for hovedskyting. Alle deltakere fikk 3 prøveskudd for å se hvordan børsa gikk. De fleste fant fort ut hvordan de måtte holde skur og korn for å være i nærheten av svarten.

Konkurransen gikk ut på å skyte "Det Lille Grunnlag" uten noe tidspress. Det vil si 2 skudd i stående stilling, 2 skudd i knestående stilling og 2 skudd i liggende stilling, uten tikkende klokke. Maksimalt oppnåelig poengsum vil da bli 60 poeng.

Det vanket medaljer til de 3 beste, samt en stauett til vinneren og etter at medaljeseremonien var over var det tid for grilling. Deltakerne og alle besøkende koste seg ut i de sene nattetimer. En blanding av ung og gammel satt rundt bordene, og praten gikk livlig om skyting og mye annet.

 

Takk til alle fremmøtte for en vellykket kveld!