Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

www.dfs.no
Nord-Østerdal skyttersamlag
Midt i blinken

Ombudsmøtet - en hyldest til Stein

Hans Iver Kojedal overrekker samlagste takk og gave til avtroppende leder Stein Narjord

Ombudsmøtet for 2017 som ble holdt på Tynset lørdag 13. januar 2018 ble et rørende avskjed med en samlagslederen Stein Narjord. Stein sa takk for seg etter ei årrekke innen ledende verv i Nord-Østerdal skyttersamlag.

Dato: 14. jan 2018

Stein har vært leder i Nord-Østerdal skyttersamlag siden 2011. 

Styremedlem i samlaget, 5 år derav 1 år som nestformann,  og 4 år som formann i ungdomsutvalget.

Han mottok velfortjente hyllest i form av stående applaus og mange pesonlige go'ord. Det var noe historisk over dette. For Stein har sittet ett år på overtid etter at han lot seg overtale til å lede samlaget ett år til etter fjorårets ombudsmøte i Ø.Rendal. Da var den nye samlagslederen ikke klar og Stein var sporty nok til å ta ett år til. 

Nye koster

Men nå var Torgeir Svergja klar som ny samlagsleder og dermed setter samlaget kursen inn i framtida. For er det i en retning den nye samlagslederen ser, så er det i den retningen. Det var ganske illustrerende at Torgeir Svergja som var på kurs for nye tillitsvalgte i Det frivillige Skyttervesen, hilste ombudsmøtet fra Skype sammen med nyvalgt leder i ungdomsutvalget Gunnar Bråten fra Alvdal. Roald Trøeng fra Vingelen er det tredje nye i styret, han som styremedlem. 

Og Torgeir innkaller til styremøte allerede i helga, så han er på hugget, som vanlig kan en vel si. Det blir derfor spennede å se hva som nå kommer, for oppi hue på 'n Torgeir der svirrer det mange nye tanker.

Årsmeldinger

 Årsmeldinga og årsmeldinga fra ungd.utvalget ble enst. godkjent. 

Innkomne saker:

Nei til prøveskudd

Av sakene nevnes at Alvdal skytterlag heller ikke denne gangen fikk flertall for sitt forslag om prøveskudd foran finalene i feltskyting på Landsskytterstevnet. Her var det tydelige kultur forskjeller i synet på feltskytinga på elektronikk og finalene på Landsskytterstevnet. Trøsten for alvdølene får være at saken allerede har havnet innom Skytterstyret og utredes nå av administrasjonen i DFS. 

Innendørskarusellen

Her ble styrets innstilling vedtatt bortsett fra programmet for sjølve finalen der forslaget fra Ragnar Sollid om å bruke det gamle programmet noe overraskende ble vedtatt.

Ellers viser vi til protokollen som kommer så snart redaksjonen får den.

Orienteringssaker

Møtets dyktige dirigent Stein Graneng ga her et grundig referat fra satsingsgruppas samling med skytterkongen fra Målselv.  

Ellers viser vi til protokollen.

Valg: 

Her henviser vi til vedlagte fil med valgkomiteens innstilling som ble enstemmig vedtatt. Nye i styret er Torgeir Svergja, Kvikne som enst. ble valgt til ny leder. Som nytt styremedlem ble enst. valgt Roald Trøeng, Vingelen. 

Elers ble Gunnar Braåten, Alvdal enst. valgt som ny leder av ungd.utvalget. Her var det gjenvalg på Ulf Tuveng, Dalsbygda for to nye år. 

UK

Ny leder ble enst. valgt Fank Engene, Ø.Rendal.

Feltutvalgt

Dette var nytt av året etter vedtak fra Skyttertinget. Hans Iver Kojedal, Røros ble valgt som leder for 2018 med Idar Moseng, Nora og Tore Lunsæter, Fåset som øvrige medlemmer.

Valgkomiteen ledes av Rolf Arne Motrøen. 

Utmerkelser:

1. Formannsdiplomen gikk til Paul Oddlien, Tronfjell for hans mangeårige virke som leder i Tronfjell skytterlag

2. Dugleiksmerkestatuetten (25 år gullmerke) ble utdelt til Olav Aamo, Dalsbygda

3. Diplom for 40 års dugleiksmerkekrav til gull: Kjell Sæter, Narjord

4. Diplom og DFS' skjold for 50 års dugleiksmerkekrav til gull: Embret Eggen, Tynset

Her ligger Per Oldertrøen, Tynset og Stein Narjord, Narjord på toppen av statistikken med sine 52 ganger foran Arne Brendryen, Folldal 51 og med Ola Lunsæter, Lonås med 51-52 ganger.

5. DFS' skjold til Vingelen skytterlag - 150 år.

Møtet ble avsluttet med gave og blomsterutdeling. Samlagets kniv ble tildelt Magne Egil Westum, Tynset for hans innsats i ungd.utvalget siden 2009, de siste fire åra som leder.

Møtet ble avsluttet med at Hans Iver Kojedal takket Stein Narjord for hans enestående innsats det vanket gave, blomster, stående applaus og mange, mange vel fortjente go'ord fra mange, mange. Dte var en meget avholdt samlagsleder som her overlot klubba til yngre krefter.

Til å underskrive protokollen ble valgt Paul Oddlien, Tronfjell og et nytt og ungt fjes i denne sammenhengen Petter Almås fra Hessdalen.                               

 

Tekst og foto: Hans Sollid