Hopp direkte til Søk

Frende Cup - Stang- og felthurtig 2020
1. runde - Vestlandet 21. - 24. mai / 2. runde - Østlandet 5. - 8. august

Jenny banket gutta i duellene

Jenny Stene forsto nesten ikke at det var sant etter seier mot gutta i felthurtig. FOTO: Tom-Vegard Feltstykket

Jenny Stene brøt nok en barriere, da hun banket alle guttene under Superfinalen i felthurtig i etterkant av norgescupåpningen.

Av Tom-Vegard Feltstykket

I år har Stang og felthurtigskyting fått sin egen norgescup. Søndag ble en såkalt superfinale gjennomført på anlegget til Asker skytterlag. Det er det nærmeste skytterne kommer finalegjennomføringen på Landsskytterstevnet. Dit kom de beste skytterne fra norgescupåpningen.

Jenny Stene har et uttalt mål om å banke guttene og bli den første kvinnen som vinner felthurtigøvelsen på LS. Under superfinalen demonstrerte hun at det faktisk er mulig. En etter en av gutta måtte strekke våpen for den glade Haga-skytteren.

Finalen

Til slutt var det Tore Nilsen som sto mellom henne og seier. I den første av tre dueller vant hun, men Nilsen slo tilbake i andre duell. I den tredje og avgjørende duellen var hun både rask og treffsikker. Dermed kunne hun juble for en historisk triumf. Aldri tidligere har ei jente slått alle gutta i felthurtig.

– Det er dritgøy. Målet har vært å slå guttene. Nå klarte jeg det, det er moro, smiler 18-åringen.

Hun var i både superfinalen i både felthurtig og Stang, men mener potensialet er størst i førstnevnte øvelse.

– Thomas Høgåsseter og de andre er så rå at det er vanskelig for meg. Men det er gøy å prøve seg.

Stangfinalen

Superfinalen i Stang-skyting ble ikke uventet vunnet av Thomas Høgåsseter fra Raumnes. Mannen som vant LS-Stangen i fjor skjøt jevnt godt hele helgen.

– Jeg kludret litt under magasinskifte, men 30 treff i finalen er jeg godt fornøyd med, sier han.

Stang-mesteren har skutt mindre på øvelsen i år enn i fjor.

– I vinter har det nesten blitt bare felt, men jeg har merket at børsa går bra. Derfor kan jeg bruke samme knepptabell. Men da jeg prøvde meg på Stang på Elverum ble det 25 treff og jeg fant ikke flyten. Derfor var det godt å få en bekreftelsen i norgescupen at jeg fortsatt kan med fokus på de rette tingene. Frem mot LS får vi tørrtrene en del, påpeker 29-åringen.

Høgåsseter leder også norgescupen sammenlagt etter de tre første av sju stevner. Han skjøt 32 treff i alle tre stevnene. Imidlertid fikk han stryk på Haga av Inge Hvitås fra Sauherad. Han skjøt også 32 treff, men hadde flere treff på langholdet.

Hvitås skjøt forøvrig 29 og 26 treff i Røyken og Hurum samt Raumnes. Totalt står han med 87 treff sammenlagt. John Olav Ågotnes fra Sartor er nummer tre med 84 treff etter 27-29-28 treff som tellende.

ALLE RESULTATER FRA NORGESCUPÅPNINGEN finner du her.

Rask arrangør

I felthurtig var det Ole Christian Gruer fra Røyken og Hurum som er i føringen. Arrangøren av det ene stevnet klemte til med 7,33 sekunder på hjemmebane, 5,95 sekunder på Haga og 6,42 sekunder på Raumnes. Totalt 19,70 sekunder på sine beste gjennomføringen.

– Stas å bryte seks sekunders-grensen, forteller 41-åringen som var i Stang-finalen på LS på Oppdal i 2013 og vant kvalifiseringen til felthurtig på LS i Sandnes året etter.

Foran denne sesongen har han ikke trent på øvelsen.

– Jeg flyter nok på fjorårets trening, men det er gøy med så mange gode tider. Det gir motivasjonen.

Han forteller at arrangørene hadde håpet på flere deltakere enn de omlag 70 som stilte opp i norgescupen i de to hurtigøvelsene.

– Usikker på hvorfor, men det kan ha flere årsaker. Noen peker på at prisen blir litt for høy. For oss som arrangører sitter vi igjen med liten etter å ha betalt avgiften til DFS og premiene, sier han og er også usikker på om tre gjennomføringer i felthurtig på de tre stevnene er en god løsning.

– Det gjør det vanskeligere for de som ikke er i toppen å henge med, men skytterne får også god trening, påpeker han.

Nest best i norgescupen etter første runde er Idar Moen fra Malmefjorden. Han noterte seg 7,27, 6,69 og 6,87 sekunder. Totalt 20,83 sekunder. Kurt Eirik Bekkevold fra Oslo Østre ble nummer tre med 22,57 sekunder. Også han brøt seks sekunders-grensen på Haga med 5,98 sekunder. I tillegg skjøt han 8,34 og 8,25 sekunder på de to andre stevnene. Jenny Stene ble nummer fire med totaltiden 22,78 sekunder.